I.V.M. GROTE DRUKTE WILLEN WIJ U VRAGEN ONS TE E-MAILEN BIJ VRAGEN (INFO@AMPEREWINKEL.NL) I.P.V. TE BELLEN

Welkom bij Amperewinkel

  • Verzending binnen 24 uur
  • Alleen A-merk kwaliteit
  • Deskundig advies
  • Afhalen mogelijk
  • Transporteren wereldwijd
Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Start-Lichtaccu's Onderhoudsvrij 125Ah t/m 230Ah

Start-Lichtaccu's Onderhoudsvrij 125Ah t/m 230Ah

Onderhoudsvrije semi-tractieaccu voor starten en verlichting boot

Start-lichtaccu's zijn de perfecte boot accu's als het gaat om het leveren van voldoende koudstart capaciteit en het garanderen van een langdurige stroomafgifte aan verlichting, boegschroef, compressor koelkast en overige electrische verbuikers aan boord. Onze semi-tractiebatterijen / start-lichtaccu's krijgen twee jaar fabrieksgarantie mee. Semi-tractiebatterijen hebben de beschikking over minder platen per cel, betere/dikkere platen voor minder stroom in langere tijd bij een iets diepere maximale ontlading (tot 70%).

De standaard semi-tractiebatterij is een loodbatterij met een vloeibaar elektrolyt (navulbaar). Deze stroombron is geschikt voor licht-cyclische toepassingen. De semitractie batterij kan ook worden gebruikt om mee te starten, mits de capaciteit dat toelaat. Door de bijzondere samenstelling (dikke platen met speciale separatie) kunnen deze batterijen lang mee als ze goed geladen en onderhouden worden. De levensduur van deze batterijen valt of staat met de manier waarop ze gebruikt en onderhouden worden. De onderhoudsvrije accu's hoeven niet te worden bijgevuld.

Accu levensduur verlengen door hoge laadconditie

In het algemeen geldt dat de levensduur toeneemt, als de batterijen over het algemeen in een hoge laadconditie verkeren. Bijvoorkeur 80% van de capaciteit. Echter nooit meer ontladen dan tot 30%. Tussen de verschillende merken semi-tractiebatterijen zijn verschillen door andere samenstellingen van het gebruikte lood ("antimoonarm lood", seleen- en calcium- toevoegingen). Semi-tractiebatterijen zijn wat duurder, maar de extra investering loont zeker wat betreft levensduur en betrouwbaarheid.

16 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

16 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
startaccu semi-tractieaccu agm accu vrachtwagen accu boot accu camper accu auto accu daglichtpaneel 12V/24V zonnepaneel 12V/24V