I.V.M. GROTE DRUKTE WILLEN WIJ U VRAGEN ONS TE E-MAILEN BIJ VRAGEN (INFO@AMPEREWINKEL.NL) I.P.V. TE BELLEN

Welkom bij Amperewinkel

  • Verzending binnen 24 uur
  • Alleen A-merk kwaliteit
  • Deskundig advies
  • Afhalen mogelijk
  • Transporteren wereldwijd
Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Isolatiebewaker Bedrijfsvoertuigen ( Mobiele werkplaatsen, Schaftketen, Brandweer ) NEN1010

Klik om te vergroten.

Isolatiebewaker Bedrijfsvoertuigen ( Mobiele werkplaatsen, Schaftketen, Brandweer ) NEN1010

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: € 318,14 Incl. BTW: € 384,95

* Verplichte velden

Details

Hoe maakt U van Uw bedrijfsvoertuigen een veilige werkplek?

Veiligheid bij DC-AC inverter en aggregaat

Voertuigen die gebruikt worden in de professionele sector zijn veelal uitgerust met een DC-AC inverter ofwel een aggregaat om overal ter plekke over 230VAC te kunnen beschikken. Is de wisselstroom opwekker in het voertuig gebouwd en men gaat buiten het voertuig met de 230VAC werken, dan is er echter geen veilige aarde meer. Als er dan een fout ontstaat, treedt er géén beveiliging in werking, met alle gevolgen van dien.

Het voorschrift uit de NEN1010 luidt echter dat men verplicht is om te zorgen voor een goede persoonsveiligheid. Zolang men binnen het voertuig blijft, zal een speciale aardlek beveiliging volstaan. Echter in de praktijk zullen er ook veelal buiten het voertuig werkzaamheden verrichten worden. Deze aardlekbeveiliging kan dan echter niet in werking treden en voldoet daarom niet aan de NEN1010 eisen. Een mogelijkheid is dan om een aardpin in de grond te slaan. Al is dit natuurlijk geen werkbare oplossing.

Oplossing voor veilig bedrijfsmatig werken met een omvormer in een bedrijfsvoertuig

Om het beveiligingsprobleem met één apparaatje op te kunnen lossen is er de zogenaamde isolatiebewaker beschikbaar. De isolatiebewaker meet het lek van fase of nul en bij een gevaarlijke waarde zal het apparaat direct ingrijpen en de stroomtoevoer afschakelen. Omdat de isolatiebewaker de gehele beveiliging overneemt, is het installeren van een aardlekmodule niet nodig. Wat gebeurt er als er geen isolatiebewaker is geplaatst? Als er geen isolatiebewaker gemonteerd is, kan de situatie ontstaan dat de 230VAC niet afgeschakeld wordt als een persoon hiermee in aanraking komt. Dit met zéér ernstige gevolgen. Al is de kans op een fout klein, het risico bestaat en daarom mag men dit niet negeren.

Hierin ligt dan ook niet alleen de verantwoordelijkheid voor de ondernemer maar ook zeker voor de installateur. Beide zijn verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkplek!

Voorgeschreven toepassingen

Het plaatsen van een isolatiebewaker is verplicht bij rijdende en verplaatsbare eenheden welke bedrijfsmatig gebruikt worden (mobiele werkplaatsen, schaftketen, brandweervoertuigen, etc.). Voor recreatieve voertuigen geldt deze verplichting dus niet. Maar de situatie, en daarmee ook het risico, in een camper, caravan etc. is natuurlijk gelijk. Is hier dus een wisselstroomopwekker ingebouwd en wil men buiten het voertuig gebruik maken van de 230VAC, dan voorziet alleen een isolatiebewaker in de juiste persoonsbescherming.

Gepatenteerde AMP technologie

Belangrijk gegeven is bovendien dat de isolatiebewakers uit de ISO-serie voorzien zijn van de gepatenteerde AMP (Adaptive Measure Pulse) technologie. Hierdoor zijn ze geheel ongevoelig voor eventuele DC componenten zoals de NEN1010 als voorwaarde stelt. Met het plaatsen van een isolatiebewaker uit de ISO-serie voldoet men aan dus geheel aan de gestelde eisen! Het vermogen dat de isolatiewachters standaard aan kunnen is 3680Watt. Dit betekent dat een verbruik tot maximaal 16Amp. aangesloten mag worden.

Eenvoudige montage isolatiewachter voor veilig werken met 230 Volt buiten het bedrijfsvoertuig

De isolatiewachter kan op eenvoudige wijze gemonteerd worden tussen de uitgang van de inverter/aggregaat en de verbruikers.

Technische specificaties isolatiewachter:

Input Voltage: 230VAC

Frequentie: 50-60Hz

Uitgangsvermogen max.: 3680Watt

Uitgangsstroom max.: 25Amp.

Omgevingstemperatuur: -40°C / +70°C

IP waarde: IP-65

2 jaar garantie

Afmetingen: 170x100x105 mm

Gewicht: 2.05kg

startaccu semi-tractieaccu agm accu vrachtwagen accu boot accu camper accu auto accu daglichtpaneel 12V/24V zonnepaneel 12V/24V