I.V.M. GROTE DRUKTE WILLEN WIJ U VRAGEN ONS TE E-MAILEN BIJ VRAGEN (INFO@AMPEREWINKEL.NL) I.P.V. TE BELLEN

Welkom bij Amperewinkel

  • Verzending binnen 24 uur
  • Alleen A-merk kwaliteit
  • Deskundig advies
  • Afhalen mogelijk
  • Transporteren wereldwijd
Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Zuivere Sinus omvormer

Zuivere Sinus omvormer

Zuivere sinus omvormer

Goedkope Eersteklas kwaliteit Zuivere sinus omvormers: Scherpe prijs-kwaliteit verhouding en energiezuinig voor Uw accu's

Zuivere sinus omvormers voor een aangename prijs. Zuivere Sinus omvormers bieden u het beste. Dat wil zeggen stroom zoals uit uw stopcontact thuis zonder compromissen. De zuivere sinus omvormers / inverters van Amperewinkel.nl leveren een zuivere wisselspanning van 12 volt of 24 volt (DC) naar 230 volt (AC), waardoor U alle apparaten veilig en zonder problemen kunt aansluiten. Met deze sinus inverter kunt U zonder problemen Uw televisie, laptop, Senseo koffiezetapparaat, satellietontvanger, electrische tandenborstel en dergelijke aansluiten op Uw 12 volt of 24 volt aansluiting in Uw voertuig. Zonder de apparaten, vaak onherstelbaar, te beschadigen. De zuivere sinus inverters van Amperewinkel.nl zetten 12 volt of 24 volt om in een stabiele en vloeiende 230 volt spanning en zijn voorzien van een 230 volt uitgang met lichtnetkwaliteit. Zuivere sinus omvormers zijn veilig voor Uw apparaten. Normale omvormers / inverters met een gemodificeerde sinus brengen vaak schade aan de aangesloten apparaten toe omdat de afgegeven 230 volt wisselspanning niet constant gelijk is (blokkenpatroon).

Om te berekenen welk type inverter U nodig heeft is het van belang welke apparaten U erop wilt aansluiten. Let hierbij ook op de piekspanning van de apparaten. De piekspanning is een kortstondige spanning die het apparaat enkele seconden vraagt om op te kunnen starten. Een goede omvormer verdient zijn geld dubbel en dwars terug, want het aanbod van 230 Volt apparaten is groot en de prijzen zijn veel aantrekkelijker dan speciale 12 Volt producten. Eenmaal permanent 230 Volt aan boord kan je dit inzetten voor eindeloos veel toepassingen. Hierbij valt te denken aan het gebruik van bijvoorbeeld:

laptop - staafmixer - scheerapparaat - playstation - opladers gsm-toestellen, fototoestel en/of videoapparatuur - gebruik van een tv en satellietontvanger - opladers van elektrische tandenborstels - magnetron.

Wat is een omvormer / wat doet een omvormer?

Een omvormer maakt van een 12 Volt gelijkspanning (dit komt uit de boordaccu van de camper) een 230 Volt wisselspanning. Deze 230 Volt wisselspanning komt overeen met het stopcontact thuis. Dit betekent dat er geen verlengkabel naar een stopcontact nodig is om toch gebruik te kunnen maken van 230 Volt apparaten in en om de camper. Verschillen in kwaliteit: Er zijn op de markt twee typen omvormers te koop, namelijk de gemodificeerde sinus omvormers en de echte sinus omvormers. Om van 12 Volt gelijkspanning een gemodificeerde sinus te maken is minder moeilijk dan een echte (lees: zuivere) sinus.
Daarom zijn zuivere sinus omvormers duurder in aanschaf.

De nadelen van een goedkope gemodificeerde sinus omvormer zijn:

- Het ijzerpakket van de transformator in of aan een aangesloten apparaat gaat resoneren op de blokgolf. De kans bestaat dat de transformator daarna blijft brommen, ook thuis bij een echte sinus - Het ontstaan van stoorstrepen door de TV uitzending heen en een brom in het geluid - Meeste airco's geven problemen vanwege inductieve belasting - Problemen met TL-verlichting en led verlichting vanwege inductieve belasting (flikkerend licht) - Snelladers voor accu's, zoals bijvoorbeeld voor de schroefboormachine gaan defect en beschadigen daarbij mogelijk ook nog de gemodificeerde sinus omvormer - Problemen bij opladen van sommige merken elektrische tandenborstels.

Deze laadproblemen komen doordat bij sommige apparaten een speciale manier van laden (electronica) wordt toegepast en deze in de war raakt van de getrapte golfvorm die uit een gemodificeerde sinus omvormer komt. Aan een zuivere sinus omvormer zitten geen functionele nadelen. Het enig te noemen nadeel is, dat de aanschafprijs hoger ligt. Vermogen: De aanschafprijs van een omvormer is naast type omvormer ook afhankelijk van het vermogen dat hij kan leveren. Een 150 Watt omvormer is dus goedkoper dan een 600 Watt omvormer. Om een gevoel te krijgen of 300 Watt voldoende is, of dat het toch 1200 Watt moet worden, volgthier een lijst met diverse apparaten en hun indicatief nominaal vermogen: opladen elektrische tandenborstel 1Watt; satellietontvanger 25 Watt; 37 cm televisie 45 Watt; netvoeding van een laptop 90 Watt; staafmixer 350 Watt; magnetron 800 Watt. Bij het inschakelen van apparaten (zoals de TV en magnetron) ontstaat er kortstondig een hoog piekvermogen. Dit verschilt per apparaat, maar een aantal maal het normaal opgenomen vermogen (nominaal vermogen) komt zeker voor. Bijvoorbeeld een magnatron van 800W; Hierbij is 800 Watt het nominaal vermogen terwijl het werkelijk opgenomen vermogen (piek) in de praktijk wel 1,8 tot 2 keer zo veel kan zijn. Enige vermogensreserve in het piekvermogen is dus gewenst.

zuivere Sinus omvormer 12v 230 v

zuivere Sinus omvormer 24v 230v

Zuivere Sinus omvormer 48V 230V

Combichargers - Acculader met Zuivere sinus omvormer 12V / 24V / 230V

47 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

47 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een omvormer?

De meeste omvormers die worden aangeboden geven een blokspanning. Dit kan de nodige problemen geven metapparaten, met mogelijk defect als gevolg. Het is dus verstandig om meteen voor een zuivere sinus omvormer te kiezen. Daarnaast kan het belangrijk zijn dat de sinus een vaste frequentie (aantal golfbewegingen per seconde) heeft. Is dit niet doorlopend exact 50 Hz, heeft dit bijvoorbeeld invloed op de synchronisatie van de TV, want een TV gebruikt veelal de netfrequentie als referentie. Een goede omvormer heeft een rendement van ongeveer 92%. Hoe lager dit getal, des te eerder is de accu leeg bij gelijksoortig gebruik. De zuivere sinus omvormer van Amperewinkel.nl heeft een rendement van maar liefst 94% en spaart daarmee Uw accu-capaciteit! Bedenk zo goed mogelijk welke apparaten je op de omvormer gaat aansluiten. En probeer zo nauwkeurig mogelijk na te gaan hoeveel vermogen dat zal zijn. Houdt vooral ook rekening met het piekvermogen van diverse apparatuur. Voor deskundig advies kunt U natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Een goede omvormer levert dus een zuivere sinus, heeft een constante frequentie en kan piekvermogens opvangen.

Wat kost een zuivere sinus omvormer 12 Volt / 24 Volt - Wat is de prijs van een zuivere sinus omvormer?

Amperewinkel levert enkel de beste kwaliteit zuivere sinus omvormers met een hoog rendement (spaart Uw accu's) tegen de laagste prijs. Afhankelijk van het vermogen van de zuivere sinus omvormer betaalt U bij Amperewinkel gemiddeld tussen de € 99,95 en € 650,- voor een zuivere sinus omvormer op 12 Volt of 24 Volt naar 230 Volt.

startaccu semi-tractieaccu agm accu vrachtwagen accu boot accu camper accu auto accu daglichtpaneel 12V/24V zonnepaneel 12V/24V