Amperewinkel

AGM Accu’s

Voordelen AGM Accu’s

AGM accu’s beschikken over een hoog energievermogen en leveren een uitstekend cyclisch vermogen. Een AGM accu heeft een 3 keer langere cyclische levensduur dan een klassieke startaccu.

Agm accu’s: onderhoudsvrij, lekdicht, gasvrij, in iedere positie te monteren zonder energieverlies

AGM accu’s zijn bijzonder trillingsbestendig *(Niveau V3 volgens EN 50342-I ). Veiligheid AGM accu van Amperewinkel.nl: onze AGM accu’s zijn 100% lekdicht en kunnen in iedere gewenste positie worden gemonteerd. AGM accu’s laten onder normale omstandigheden geen gassen vrij: De accu’s zijn hermetisch gesloten en beschikken over een veiligheidsventiel ( Valve Regulated Lead Acid). Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt om veilig ingebouwd te worden binnen in het voertuig.

Vlies accu’s = AGM accu / Fabrikaat: Beaut Solar en PBQ

AGM accu’s zijn volledig onderhoudsvrij dankzij de eigenschap dat de gassen in de accu recombineren tot elektrolyt. Hierdoor is er nagenoeg geen waterverlies. Ze kunnen gemakkelijk ingebouwd worden, zelfs op hun kant, en ze zijn makkelijk te transporteren dankzij de handgrepen. In AGM (Absorbed Glass Mat) accu’s wordt het elektrolyt op zijn plaats gehouden door middel van een scheidingsvlies. Daarom worden deze ook wel vliesaccu’s genoemd. Dat vlies bestaat uit een matje van glasvezel en werkt als een spons. De werking is gebaseerd op de capillaire eigenschappen van het vlies.

De accu’s kunnen worden uitgevoerd met zeer dunne scheidingsvliezen, waardoor de interne weerstand laag is. Dat betekent dat bij een kleine omvang een hoog vermogen kan worden bereikt, waardoor dit type een ideale accu is voor veel diverse toepassingen. Dankzij hun lage zelfontlading kunnen ze lang zonder acculading en zijn daarmee uitermate geschikt als boot accu, camper accu, caravan accu en accu in tuinhuizen.

Toepassingen AGM accu’s

AGM accu’s zijn de juiste oplossing voor: voertuigen met een hoog stroomverbruik ten behoeve van de vele electronische verbruikers die het comfort en de veiligheid van de inzittenden verhogen en speciale toepassingen zoals taxi’s, ambulances, 4×4 terrenwagens, politie- en ziekenwagens, boegschroef, kompressor koelkast, campers, caravans en movers, auto’s van de allerlaatste generatie met een verlaagde brandstofconsumptie, start/stop-techniek, regeneratieve remmen en specifieke toepassingen die een hoge trillingsbestendigheid vragen (bepaalde landbouw- en wegenbouwtoepassingen).

AGM Accu’s Starten + Verlichting
AGM Accu’s Zonne-energie & Windenergie 1600 Cycli!